< terug naar Praktijk

Wie zijn wij?

“Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt merkte ik dat ik een verloskundige ben die veel tijd wil doorbrengen met de cliënten.”

Gardy Laurijssen

Mijn naam is Gardy Laurijssen. In 2005 studeerde ik af als verloskundige aan de -toen nog- SROV. Als kind wist ik al dat ik verloskundige wilde worden. Het leek me het mooiste wat er was: vrouwen en hun partner bij mogen staan in het proces van een kindje krijgen. Uiteindelijk ben ik aanwezig geweest bij de bevalling geweest van mijn nichtje en dat gaf voor mij de doorslag om mij ook echt aan te melden bij de opleiding tot verloskundige. Vanaf dat moment wist ik de goede keuze te hebben gemaakt. Ik sta nog steeds versteld van de empowerment die vrouwen hebben tijdens de zwangerschap en geboorte van hun kindje.

Na in verschillende praktijken te hebben gewerkt merkte ik dat ik een verloskundige ben die veel tijd wil doorbrengen met de cliënten. Zowel tijdens het spreekuur, een echo, de baring of in het kraambed. Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat geldt zeker voor een bevalling. Als je in de zwangerschap al goed voorbereid bent op de komende geboorte, kijk je daar met een beter gevoel op terug, ondanks het verloop. Ook is het contact tussen mij, Kyra en Jantine veel intensiever dan in andere praktijken. Je kent elkaar goed en overlegt veel, waardoor je zorg op dezelfde manier geeft en uitdraagt. Dat vind ik erg belangrijk: dat het niet uitmaakt door wie je wordt begeleid, maar altijd dezelfde behandeling en dezelfde informatie krijgt. Elke zwangerschap en geboorte vind ik nog steeds bijzonder, en elke keer is het toch net weer anders.

Naast de samenwerking met mijn collega’s in de praktijk, hecht ik ook veel waarde aan een goede samenwerking met andere professionals. Het gezamenlijk zorgen voor onze cliënten vind ik erg belangrijk. Sinds september 2015 mag ik mij ook trotse moeder noemen van mijn dochter Finte. Wat een kadootje om moeder te mogen zijn en deze ervaring te mogen delen. Inmiddels ben ik zwanger van ons tweede kindje en mag ik deze bijzondere ervaring nogmaals meemaken. Ik hoop jullie na mijn verlof weer te mogen ontmoeten in de praktijk en jullie te begeleiden tijdens deze voor jullie unieke gebeurtenis!

BIG: 19063787003

“Na mijn oriënteerde stage was er voor mij geen weg meer terug: wat een prachtig beroep!”

Kyra Claassens

Mijn naam is Kyra Claassens. In 2018 ben ik afgestudeerd als verloskundige aan de Thomas More in Turnhout. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik verloskundige wilde worden en na een oriënteerde stage bestond er voor mij geen weg meer terug. Sinds 2019 zit ik bij Vive Verloskundigen op mijn plek.

Tijdens mijn stages en werkervaring in de regio heb ik mijn eigen visie op de verloskundige zorg kunnen ontwikkelen, welke in grote mate overeenkomt met de werkwijze van Verloskundigenpraktijk Portland. Voornamelijk de persoonlijke zorg en het laagdrempelig contact in de praktijk spreken mij aan. De geboorte van een kind is een bijzondere en indrukwekkende ervaring. Het is als verloskundige altijd weer een voorrecht om daarbij aanwezig te mogen zijn. In 2021 heb ik zelf alle facetten van het werk mogen ervaren en ben ik moeder geworden van een dochter genaamd Ivy.

Ik kijk er naar uit om jullie welkom te mogen heten in de praktijk!

BIG: 69924260003

“Het begeleiden van zwangeren, barende vrouwen en kersverse moeders en vaders blijf ik elke keer weer fascinerend vinden.”

Jantine Buxbaum

Mijn naam is Jantine Buxbaum en sinds juni 2010 werk ik als verloskundige. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter (2002) en een zoon (2003). Na eerst een aantal jaar als ergotherapeut te hebben gewerkt en na het krijgen van onze kinderen, besloot ik het roer volledig om te gooien.

Ik startte met de opleiding verloskunde. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Het begeleiden van zwangeren, barende vrouwen en kersverse moeders en vaders blijf ik elke keer weer fascinerend vinden.

Ik vind het heel belangrijk dat vrouwen goed terug kunnen kijk op de periode van zwanger zijn en bevallen. Persoonlijke begeleiding, laagdrempelige zorg en flexibiliteit vind ik heel belangrijk. Na in veel verschillende praktijken te hebben gewerkt, merkte ik dat de tijd nemen voor de zwangere en haar partner hierin heel belangrijk is.

Bevallen is een klus, maar goede voorbereiding vooraf en de juiste begeleiding tijdens en na de bevalling dragen bij aan een positieve ervaring van het krijgen van een kind.

Ik kijk er naar uit jullie snel te ontmoeten!

BIG: 19912766303

“Ik kijk ernaar uit jullie te mogen ontmoeten en begeleiden!”

Ingrid Droogendijk

Hallo allemaal, ik ben Ingrid Droogendijk, de assistente van de praktijk. Ik ben assistente in de verloskundigenpraktijk geworden omdat ik het erg leuk vindt om zwangeren en hun partners te mogen begeleiden in deze speciale fase.

Ook zelf heb ik 2 keer mogen ervaren hoe het is om moeder te worden en hoe belangrijk het is als je hierin fijn wordt begeleid. Ik kijk ernaar uit om jullie te mogen ontmoeten en te begeleiden bij deze bijzondere periode in jullie leven!