Ik heb een kinderwens

Als verloskundigen zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor de zwangerschap, bevalling en het kraambed, maar ook voor een goede informatievoorziening om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen. Wat kun je doen om je kansen te vergroten?

lees direct meer over
Preconceptiezorg
Portland-webdesign-icon-info
Gezond zwanger worden

Waar moet ik allemaal op letten?

De gezondheid van een kind begint al voor de conceptie. Wanneer je stopt met het gebruik van anticonceptie en er de mogelijkheid is dat je zwanger kunt raken, is het verstandig (nog) gezonder te gaan leven. Vanaf het prille begin ben je namelijk al verantwoordelijk voor je zwangerschap en de manier waarop je leeft.

  

 


Portland-webdesign-icon-tip
Coaching

Wil jij hulp om gezond zwanger te zijn? Laat een coach helpen!

Tegenwoordig is het ook mogelijk een coachingprogramma te volgen, die je ondersteunt in het gezond zwanger worden. Dit programma is in samenwerking met o.a. verloskundigen en het Erasmus MC ontstaan en heet Slimmer Zwanger.


meer weten over Slimmer Zwanger
Portland-webdesign-icon-dienst
Preconceptiezorg

Kinderwensspreekuur

Als verloskundigen zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor de zwangerschap, bevalling en het kraambed, maar ook voor een goede informatievoorziening om zo gezond mogelijk aan een zwangerschap te beginnen. Daarom kun je bij ons een afspraak maken op het preconceptiespreekuur, ofwel kinderwensspreekuur, als je de wens hebt om zwanger te worden. Ook als je twijfelt of je zwanger wilt worden kun je hier terecht. Voor een afspraak kun je ons altijd bellen of mailen.

Veel verzekeraars vergoeden tegenwoordig het preconceptie-consult. Kijk in je polisvoorwaarden of dit voor jouw verzekeraar ook geldt.

 

Wat kan ik verwachten tijdens deze afspraak?

Tijdens een kinderwensconsult zullen wij een hoop vragen stellen om een goede inschatting te maken over de eventuele risico’s voor een zwangerschap. Denk hierbij aan vragen over je leefstijl, werk, voorgeschiedenis, ziekten en afwijkingen in de familie en bij familieleden en over eerder zwangerschappen/bevallingen. Door het beantwoorden van deze vragen kunnen eventuele risico’s worden onderkend en kan daar de zorg voor, tijdens en na de zwangerschap op worden aangepast.

 

Daarnaast is het gesprek bedoeld om jullie van alle informatie te voorzien om op een zo gezond mogelijke manier aan de zwangerschap te beginnen en jullie handvaten te geven om de kans op een zwangerschap te vergroten. Voor meer informatie over zwanger worden en het invullen van een vragenlijst voor de afspraak verwijzen we jullie naar de website Zwanger Wijzer. Daarnaast vind je op deze website ook meer informatie over gezond zwanger worden.


Direct een afspraak maken