Voeding

De keuze welke voeding jij aan je kindje wil geven, ligt bij jou en je partner. Wij -en de mensen in jouw omgeving- kunnen je er alleen in adviseren. Natuurlijk is de eerste en beste optie borstvoeding. Borstvoeding is speciaal gemaakt voor jouw kindje en voorziet in de speciale behoefte van jouw kind. Er zitten veel afweerstoffen in borstvoeding en het kan preventief helpen bij allergieën. Naast de voordelen voor je kind is het ook goed voor het herstel van jouw lichaam. De baarmoeder zakt sneller en je lichaam is sneller in vorm. Ook geeft onderzoek aan dat een langere borstvoedingsperiode een positief effect zou hebben op botontkalking en borst- en eierstokkanker.

Belangrijk is dat je achter je keuze staat. Een gemotiveerde en rustige moeder kan beter voeden. Neem in je kraamtijd daarom voldoende rust en drink goed. Laat je adviseren in houdingen en aanleggen door de kraamverzorgende. De eerste week vergt het energie om de voeding op gang te helpen. Indien er grote problemen zijn is het mogelijk een lactatiekundige in te schakelen. Wij raden aan om een eventuele borstvoedingsvoorlichting te volgen om je goed voor te bereiden.

In sommige gevallen lukt de borstvoeding niet of is het medisch gezien niet mogelijk. Er is dan voldoende keuze in de verschillende flesvoedingen. Welk merk je kiest, is een keuze die jij en je partner moeten maken. Wij adviseren wel om eventueel hypoallergene voeding te gebruiken, zeker bij overgevoeligheden.

 

Meer weten? Bekijk dan onderstaande links:

filed under: