Roze wolk

Een kind krijgen is toch het mooiste wat je overkomt? Je bent toch super gelukkig? Ja, maar een kindje krijgen is niet alleen maar een zogeheten “roze wolk”. Als jullie kindje net geboren is, verandert er veel. Naast dat je samen moet wennen aan de situatie met een pasgeboren kindje – wat veel van jullie aanpassingsvermogen vraagt – zijn er vele andere facetten die de komst van een kindje heftig maken.

In het begin moet je de bevalling nog verwerken en vaak lichamelijk herstellen. En waar de eerste weken de nachten nog prima gaan, sluipt de vermoeidheid er na een aantal weken toch wel in. De zogeheten kraamtranen of baby blues worden vaak gezien in de eerste kraamweek, maar dat het later ook nog moeilijk kan of heftig kan zijn, wordt minder vaak besproken.

Soms loop je ook tegen problemen aan in de zorg voor jullie kleintje. Niet elk kindje went even makkelijk na de geboorte of slaapt even snel door. Loop je tegen problemen aan of maak je je zorgen? Neem dan altijd contact op. Dat mag altijd met ons, ook daar zijn wij voor. Maar de huisarts of het Centrum voor Jeugd en Gezin kunnen jullie ook erg goed ondersteunen in deze situatie.

filed under: