Anticonceptie

Wij verlenen professionele anticonceptiezorg. Ook indien je niet onder controle bent geweest bij ons en toch een spiraaltje wenst of informatie wilt over anticonceptie dan kun je bij ons terecht.

Na de zwangerschap zullen wij tijdens het kraambed op jou afgestemde informatie geven over anticonceptie. We zullen in gesprek gaan over jouw eerdere ervaringen met anticonceptie en bespreken hoe jouw cyclus was voor de zwangerschap. Hierna bekijken we samen welke vorm van anticonceptie het beste bij jou/jullie en jouw leefstijl past.

Wij plaatsen spiraaltjes (koper- en hormoonspiralen), Implanon (hormoonstaafje in je arm), dit kunnen wij doet op verschillende dagen en passen wij aan aan jullie wensen.

Mocht je een anticonceptiemiddel willen met hormonen, zullen wij altijd eerst een anamnese afnemen om te kijken of dit jouw gezondheid past. Bij sommige ziektes of medicatiegebruik worden hormonen afgeraden. Dit willen wij daarom eerst goed in kaart brengen. Als we tot een passend anticonceptiemiddel zijn gekomen maken we een afspraak om voor te schrijven en/of te plaatsen. 

Via deze link vind je meer informatie over bovenstaande anticonceptiemiddelen en andere alternatieven.

filed under: